Julen er like rundt hjørnet, og tida er endelig inne for å begynne å planlegge årets juledekorasjoner! For mange av oss blir dette første julen på flere år at vi får samlet alle nære og kjære til korona-frie selskap, og kanskje finner man en liten ekstra motivasjon til juledekorasjonene i akkurat det.

Under har jeg samlet tre forskjellige stilretninger du kan føre julehuset ditt mot i år, og håper du finner inspirasjon du kan ta med deg videre i dekoreringen!

Skap nostalgi med retro dekorasjoner

Tenk så mange hyggelige minner man har fra juletiden som barn, hvor man laget dorullnisser på skolen og stolt tok med hjem, hvor hjemmelaget julepynt prydet juletreet, og hvor alt var så gammeldags og koselig når man tenker tilbake på det.

Det fine med julen er at vi tar frem pynt vi ikke har stående oppe resten av året, og slik er det så enkelt å gjøre om rommene i hjemmet til rom som minner om det gamle og kjære. Ikke trenger man å bruke julepynten som var på 80- og 90-tallet heller, for det finnes såå mye fine dekorasjoner med retro utforming i så og si alle interiørbutikker. Og som vi alle vet beveger trender seg i bølgedaler, og retro julepynt er derfor ikke vanskelig å finne i dagens sortiment!

Dette er også en veldig fin mulighet til å samle familie og venner rundt bordet for et lite juleverksted, hvor man kan lage utrolig mye fin julepynt til både hyller, vinduskarm og juletre.

Er dette en stilretning du ønsker å bevege deg mot, kan det være fint å se etter julepynt og tekstiler med klare røde og grønne farger, lysestaker og kandelaber i messing, mønster med ruter og/eller hjerter, og juletrelys formet som stearinlys. Sist men ikke minst ville jeg også lagt vekt på klassisk hjemmelaget julepynt!

Bring naturen inn med grønt og jordtoner

Er du ute etter en mer nedtonet og nøytral stil til jul, er dette den perfekte veien å gå. Man trenger nemlig ikke bruke rød dekorasjon for å skape et julekoselig hjem, noe bildene under er et godt eksempel på! Her kan man bruke elementer fra naturen som granbar og kongler, man kan skjære opp tynne appelsinskiver å tørke i ovn, dekorere med pepperkaker, og selvfølgelig lage hjemmesnekrede dekorasjoner som julekranser. Disse elementene er også superfine å dekorere julegavene med!

Har du fokus på naturlige materialer som tre, hamp og lin, og fargekombinasjonene grønn, brun og beige, oppnår du raskt akkurat denne stilen til jul!

Når man dekorerer med mye av de samme fargene, skal man ikke være redd for å leke seg litt med kontraster. Velg grønnfarger i forskjellige nyanser, og plasser gjerne brun og beige dekorasjon side om side. Slik skaper man et naturlig spill i interiøret, og man unngår et blast og kjedelig uttrykk!

Hold på det klassiske i rødt og grønt

Liker du ikke å vike fra det tradisjonelle røde og grønne juletemaet, har du ingenting å frykte! Kassisk julepynt vil nok alltid ha sin plass i trendbildet, og hvem synes vel ikke at denne stilen byr på utrolig mye kos og nostalgi? Det gjør i hvert fall jeg!

Tunge materialer som velour, dype toner av rødt og grønt, for ikke å nevne innslag av messing, som setter prikken over I’en! Her mener jeg more is more. Juletiden varer jo kun en måned, så hvorfor spare på pynten? Denne stilen er også utrolig enkel å bringe inn ved hjelp av tekstiler og mønster, som gode ullpledd, tunge velourgardiner og deilige rutete sengesett i flanell.

Denne klassiske stilen er godt representert både i fysiske interiørbutikker og butikker på nett. Og er du på utkikk etter butikker som holder sitt fokus på denne type juleinteriør bør du sjekke ut blant annet Zara Home, Home & Cottage og Lexington. Her vil du garantert finne noe å legge i handlekurven!

Og med denne, som alle andre stiler, finnes det utrolig mange kule DIY’er på juledekorasjoner. Hjemmelaget julekrans er jo en klassiker, men det finnes også andre fine prosjekter som hjemmelagde julekuler, julestjerner og adventstaker. Listen er lang, så tar du et lite søk på Pinterest dukker det helt sikkert opp et prosjekt som passer til deg og din stil!

Hvilken stil skal du gå for i år? Og har du tips på butikker med kul julepynt, eller en juletrend som burde føres opp på lista? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under!

Vi blogges!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *