Badet er kanskje ikke det billigste rommet å ta for seg under oppussingen, men absolutt et av de mer gøye rommene å innrede! Det finnes så utrolig mange fine fliser, gulvbelegg, baderomsplater og andre typer materialer man kan kle rommet i. For ikke å snakke om havet av innredninger det er å velge i der ute!

Jeg tenkte å ta dere med innom noen av trendene som regjerer på bad-fronten akkurat nå, og hvordan du kan skape din egen vri på flere av de mye brukte trend-elementene i badverden!

Bilder: Pinterest

Terrazzo

Terrazzo-mønsteret har vært i trendbildet de siste årene, og er nok mest vanlig å finne i form av fliser. Men som alt annet etterlignes det distinkte mønsteret også i andre materialer, og til og med også på fliser. Det er nemlig en helt egen teknikk som avgjør om mønsteret er ekte terrazzo, da ekte terrazzo lages av et komposittmateriale av marmorbiter som settes i sement, og deretter pusses/poleres. Ekte eller ikke gir det i alle fall et utrolig kult mønster, og ikke minst et kult uttrykk der det benyttes!

Så hvordan kan du bruke terrazzo på en mer nytenkende og uvanlig måte?

Dra det kule mønsteret videre på baderomsinnredningen! Her er nok helt sikkert flere leverandører som tilbyr baderomsinnredninger i stein, eller stein-mønster, men jeg tar for meg Mirage sine løsninger, hvor du kan bruke den populære Norr 2.0 flisen å få kledd innredningen i. Dette er et utrolig kult konsept, og skaper et stilig og moderne uttrykk på badet. Er du ute etter hotellfølelsen på badet, er dette helt klart løsningen for deg! Du kan kombinere forskjellige utførelser på flisene, la vegg og innredning gå i ett i samme flis, eller kanskje bruke samme flis på vegg og innredning, og heller male veggene i en fresh farge. Så mange muligheter, og her får du helt sikkert en wow-effekt på badet!

Så er det verdt å nevne at du kan få denne løsningen med mye annet enn bare terrazzo-fliser!

Bilder: Mirage.it

Nisjer

Å integrere nisjer i dusjveggen for oppbevaring av diverse produkter er kanskje ikke noe nytt, men det har helt klart kommet mer på banen igjen de siste årene. Å lage nisjer for oppbevaring gir en veldig delikat og stilren opplevelse på badet, men kan selvfølgelig kun lages hvis man ikke bruker dusjkabinett.

Mange velger å få nisjen laget som et kvadrat eller kort rektangel midt på veggen, men her er flere måter å utføre nisjen på for å dra den enda et steg videre!

Et eksempel kan være å dra nisjen fra vegg til vegg. Dette vil gi et eksklusivt uttrykk til dusjen, og vil også være med på å forlenge veggen, slik at dusjen ser større ut. For å gi nisjen det lille ekstra, kan man plassere en LED-stripe for våtsoner i topp.

En annen måte å gjøre det på er å gå for en stående nisje med hyller i, eller flere kvadratiske nisjer plassert over hverandre. Her også vil man få nisjen til å «poppe» ved å plassere lys i topp, eller på sidene.

Ønsker du derimot helt skjult oppbevaring i dusjen, finnes det også løsninger for å få laget et integrert skap i veggen, hvor døren er av samme flis som veggene. Den perfekte løsningen for deg som hater å se på sjampoflaskene!

Bilder: Pinterest

Elementer av treverk

Innslag av treverk er jo ikke bare en trend som tilhører bad, men heller hele hjemmet. Det kan brukes i alle rom, på alt fra små dekorgjenstander til de aller største flatene i rommet.

På bad ser vi det nok mest på innredningene, men her er det mange andre måter å bruke treverket på som kan imponere gjestene dine!

Spilevegger eller spilehimling er kanskje brukt mest i tørre rom, men er også fult mulig å bruke på badet. Ønsker du ekte treverk, er det mulig å få tak i trespiler som er behandlet for å tåle fukt. Hvis ikke finnes det også fliser som har mønster og struktur etter trespiler, men som er av stein. Dette er en utrolig fin måte å skape dybde og varme i rommet på, og bringer veldig godt frem spa-viben som mange er ute etter på badet!

Å bruke trestruktur på gulv er en annen måte å få inn treverket på. Her kan man også enten bruke fliser i treimmitasjon, eller treverk som er behandlet for bruk i våte soner. Fordelen med å gå for flis er de uendelige mulighetene man har i mønster og farger, hvor det med ekte treverk kanskje er litt mer begrenset for bad. Ekte treverk vil dog være mye mykere å trø på, og trenger ikke samme tilførsel av varme for å holde en god temperatur.

Med tregulv kan man dele gulvet inn i soner, hvor man for eksempel kun velger trestruktur i dusj, eller omvendt. Ønsker du en tidsriktig look kan du også få for fiskebensmønster, som helt klart vil gjøre badet ditt imponerende! Ønsker du å dra tre-looken enda litt lengre, kan du for eksempel kle inn hele dusjonen i samme «treverk», og holde resten av badet i en mer nøytral farge.

Bilder: Pinterest

Jeg håper noen av tipsene jeg har kommet med hjelper deg på vei når ditt bad står for tur! Og husk, ønsker du hjelp med å planlegge ditt bad eller andre rom i huset, skal du ikke nøle med å ta kontakt! Vi høres😊

 

-Kristin