Rommet hvor vi både starter og avslutter dagen, dere! Absolutt et rom å vurdere å freshe litt opp, hvis du ikke allerede har kommet meg i forkjøpet..

Det finnes så uendelig mange veier å gå når det kommer til valg av møbler, farger og materialer, så jeg tenkte å dele litt inspirasjonsbilder med dere av forskjellige stilretninger til soverommet.

Industrielt interiør er veldig tidsriktig, og vil nok være det i lang tid. Dette er en stil som holder seg litt i bakgrunnen av alle trendene, og dermed blir vi ikke like «mettet» av denne, som av mange andre stiler. Det morsomme med denne stilen er at det finnes såå mange retninger å ta når det gjelder materialvalg. Alt fra røffe teglsteinsvegger til metall og myke velourtepper. Noen nøkkelord kan være harde materialer og struktur, da man sjeldent finner glattmalte gipsvegger og finsortert tregulv i et industrielt rom.

Industriell look. Bilder: Decoritu.com, behance.net

På motsatt ende av skalaen finner vi minimalistisk design. Her er det lite struktur og kontraster i materialene, men heller mykere overflater både på farger og materialer. Vi kan likevel finne harde materialer som stein, men i mer dempede former.

En minimalistisk look krever ikke harde kontraster og ruvende materialer, men trenger heller ikke være helt hvit. Å innrede med møbler i like kulører kan like fult skape et minimalistisk rom, da det den rolige strukturen i materialene som skaper stilen. Unngå derfor tekstiler med mye mønster. Her skal også kun det nødvendigste av møbler settes inn, for å ikke skape for mange elementer med «forstyrrende» detaljer.

Minimalistisk look. Bilder: Attpynta.com, eye-swoon.com

Mørke soverom har de siste årene blitt mer trendy, og dette med god grunn! Hvor deilig er det ikke å legge seg på et mørkt og svalt soverom? Ikke minst her i nord hvor sola har sin fremmarsj i vårmånedene. 

Alle vegger må ikke være mørke, og man kan fint bruke både gulv og tak til å fremheve den mørke looken. Alt etter hvor mørkt man ønsker rommet. Men jo mørkere det er, jo lurere er det å ha god belysning. Gjerne både i tak, på nattbord og på innsiden av klesskap. 

De mørke fargene kan hentes opp både på vegger, tak og gulv, og også i tekstiler og dekorelementer. Og er alle flater mørke, kan tekstilene være en fin plass å hente opp litt lysere nyanser for å skape dybde og kontraster.

Mørke soverom. Bilder: Remodelista.com, chrislovesjulia.com

Og sist men ikke minst… FARGER! Hvem blir vell ikke glad av et soverom fylt av farger? Selv om vi ikke kanskje tenker over det, påvirker fargene oss utrolig mye. Og ønsker man å gå litt nøyere til verks enn å bare velge en farge man synes er fin, kan man lese seg litt opp på fargepsykologi, og hvordan de forskjellige fargene kan stimulere til for eksempel ro, energi, glede og mye annet spennende!

Farger alene kan tilføre mye bra til et rom, uten at rommet trenger å se ut som et stort fargekart. Man kan plukke seg ut 2-3 farger man tar utgangspunkt i når man fargesetter og innreder, eller kun gå for èn farge som man heller bruker forskjellige nyanser av i innredningen. Det er med andre ord mange spennende veier å gå med fargene!

Fargerike soverom. Bilder: Septemberedit.com, myscandinavianhome.com, historiskahem.se

Jeg håper disse inspirasjonsbildene kan hjelpe på når ditt soverom står for tur! Og er du usikker på hvordan du skal gå frem med utforming av soverommet, er hjelpen bare noen tastetrykk unna! 

 

-Kristin